tjabbadabbadoooooooooooo

Åhh, bara en dag kvar i skolan och sen långhelg! yeeeeey! eller?
Asså såhär va, jag har kommit på att det enda som är segt med skolan här är att jag behöver gå upp halv sju på morgonen.. Sen så går skoldagen förbi jättefort och jag har kul hela tiden. Självklart så är skola alltid skola, ibland blir man fett trött på elever som lärare, men här så är det faktiskt oftast bara TUMMEN UPP!
    Nu är det bara två veckor fram tills lovet och sen börjar frisbeeee! då fan är det dags för mej att komma igång med träningen. Har varit lat lat laaaat nu senaste tiden med att gå ut och springa, men jag skyller det på det regniga och mulna seattle-vädret! Så det är lixom inte mitt fel..
- Och tänker inte att jag måste ut och springa eller träna hela tiden för att jag är rädd att bli "tjock", som typ resten av alla jordens kvinnliga människor tänker. Jag orkar la fan inte tänka på det! Jag har så mycket annat på gång så har inte tid med att älta mej i det haha. Anledning till att jag längtar till att börja frisbee och att få springa o så igen, är för att jag måt bra av det och det är roligt. plus att man känner sig så duktig efter. :) Am I right?
  Och jag vet att dom jag älskar skulle älska mej tillbaka även fast jag satt i rullstol av fetma problem haha. 
(och nej, jag har inte blivit fet, för er som tror det.... för insåg precis att jag skrev som att jag blivit det. typ som att jag försöker förbereda er mentalt på att jag kommer komma rullandes hem i en rullstol....) 
fy vad jag tjatar om vikt! nu blev jag precis lika jobbig som alla andra.. SORRRY.
 
Imorgon i skolan så kommer vi att få våra senior-sweatshirts som vi beställde i november. Kostade 60 dollar, men klart värt ändå :) Den tröjan kommer att vara ett minne för livet.
Lägger upp bild imorgon eller när det nu blir, på hur den ser ut!
 
Idag flyttade Emilys bästa kompis till Los Angeles. Dom sa hejdå i skolan idag och Emily är lite smått deppig, så känner att det e dags för mej och stänga datorn nu och försöka muntra upp henne lite. 
Det svider lite när jag ser hur ledsen hon är, för jag vet precis hur det känns att se någon man älskar åka ifrån en och veta att det är länge kvar tills man ses igen.. Eller känslan av att behöva lämna folk man älskar för att vara borta länge, tro mej, den känslan svider också.
Men som jag hoppas att ni alla fattar! -JAG ÅNGRAR MIG INTE EN SEKUND. :)
vi hörs snart!
kraaom

h.o.m.e

Heeeeeeeeej!
Idag har det varit ännu en mycket regnig dag! buh, BUUH för regn! Asså ibland är regn jättemysigt, IBLAND. inte varenda dag lixom.. Jag börjar bli rätt så väldigt trött på detta eviga pissandet från himlen. Och varje gång jag har påpekat det i skolan får jag komentaren "Welcome to Seattle, Agnes" Jag skojar inte, VARENDA gång jag påpekar det haha.. ´Speciellt nu i vår så får man räkna med regn every day..
Aja sorry, ska inte tråka ut er med snack om regn haha.
 
Today var jag i skolan och skaaajpade lite med alex på en håltimma, massa folk är sjuka nu för det är någon dum influensa som sprider sig som en löpeld i skolan. typ halva våran klass var sjuk, så det var ingen i skolan som var rolig som jag kunde spendera min håltimma med.... tur att man har vänner i sverige som kan roa en! fiina alex :)
Och om dethär med influensa-saken, jag kommer sääkert att få den förr eller senare (PEPPAR PEPPAR).. As typiskt mej att bli smittad.. men åt 5 clementiner så det kanske hjälper :D skoja.. 
Kom hem med Emily och vi kollade tv, sen tvingade jag ut henne i regnet på en lång promenad med Teddy. Vi blev asblöta, men det var trevligt och vi avslutade promenixen med en varm choklad på starbucks.
   Jag har verkligen kommit mina kära kusiner jättenära. Känns som jag fått två extrasystrar. Har inte haft jättebra kontakt med kdom innan för att vara helt ärlig. det har alltid varit lite pinsamt mellan oss kusiner för man vet inte om man ska prata svenska eller engelska med varandra (tyckte det var sjuukt pinsamt att prata engelska med dom innan haha..) och vi träffades ju bara typ en gång om året. Men nu, efter att ha bott med dom i 6 månader, så känner jag helt tvärt om. Känns asbra och vi har mycket kul tillsammans, och inte heller drar vi oss för att sura på varandra eller retas eller ah, you name it.. Känns helt enkelt som jag fått två extra systrar att bestämma över!! =)
 
Jag tänkte faktiskt slänga upp två bilder på hur det ser ut i mitt rum, vet inte om ni sett hur det ser ut innan, kan inte komma på om jag visat tidigare ..? hur som helst får ni se nu iallafall :)
btw, om ni undrar varför det står en asful danssko på mitt skrivbord med en energidrycks-burk på, så är det för att jag har dansat sönder dom skorna i Flamenco i skolan... haha.. det är sant! Dom har gått sönder, känns dumt för det är Elenas skor, men jag limmar ihop dom så nu är dom hela igen :) haha...
 
Ni vet hur låtar kan dra upp minnen och sånt? Ibland räcker det bara av att tänka på en låt och man börjar genast tänka på en person, en plats eller ett minne? Jag har MILJONER med sånger som alltid kommer påminna mig om allt här i USA. Men detta låten, HOME, kommer alltidalltid påminna mig om mitt år i USA. Även fast jag bara är i mitten av min tid, så vet jag att alltid när jag hör denna låten i framtiden, så kommer jag tänka tillbaka på mitt liv här. mitt grymma underbara fina liv
Godnatt alla bloggläsare! Ha en asbra dag idag. Nu är det dags för mej att sova.
puss.

Im back!

Heej! Åhh vad glada ni blir nu va? när eran favoritbloggerska är tillbaka ;)
I lördags var jag på bio med folk från klassen, och vi såg Hansel and Grethel.  Den var helt klar sevärd!! Dock var det väldigt mycket blod och sådär, men grymt bra gjord. Handlar om hans och greta, ni vet den där folksagan (SÅKLART NI VET) men det handlar om när dom är vuxna och häxjägare.. moocket bra. (trailer längre ner). och vi såg den på I-max 3D. vilket innebär 3D såklart och en mycket större skärm och skönare stolar. VÄRT.
  Jag kom hem vid tolv och drog sen på fest och kom la hem runt tre tiden tror jag.. haha så det kan gå :)
Festerna här är najjsiga må jag säga, men jag saknar att vara i Gbg och festa med. man blir ganska snabbt trött på ett hus med typ 200 människor i , så man knappt kan röra sig typ. Men det har sin charm med! och man träffar mass med roliga människor.
 
Söndagen skypade jag med Marcooos och min FIIINA FIIIIIINA familj! Mamma och pappa var ute och åt med marcus i fredags, och då fick dom julklapparna som jag hade packat på honom! Så nu i söndags var det dags för julklapps-öppning hemma på Skepparegången! Det var så mysigt att se dom sitta där och öppna och skratta och vara helt gulliga. 
(ignorera nyvakna och illamående lilla agnes i vänsta hörnet...)
 
På fredag har vi ingen skola för det är någon slags lärardag? eller något. Så alla elever får vara hemma och leva livet. Det enda jag har planerat är att sova och antagligen så åker vi upp till skolan eller så åker jag upp till Katies stuga med folk från klassen. MEN dock så tror jag att jag heller åker upp till stugan i Crystal.
 
Noooow har jag gjort klart mina läxor (läst 4 sidor) plus skrivit en summary, plus spelat flöjt och sådär.  Så nu ska jag bara ligga och njuta av den nyinköpta stoora tvn och kolla på massa avsnitt av Castle.
Vi höres. 
PUSSSSSS!
btw, här är trailern.

Löööhöhördag!

Soo, redan lördag igen!
Igår badade jag och Rebecka jacuzzi i typ tre timmar och satt och snackade om allt och ingenting! vi satt satt där under stjärnhimlen och filosoferade över våra amerikanska liv. vi bestämde att hon ska komma ner till mig i gbg över en helg i sommar när vi båda kommit hem, och vi ska på liseberg och  parta på kvällarna! naajz
   Idag sov jag ut ordentligt! så jävla gött!! Blir inte alls mycket sömn på vardagarna! Gick upp och åkte och åt frukost på panncakehouse med Elena och Emily. Sen blev det en promenad med Teddy i regnet! åhh härliga Seattle väder...
 
Ikväll ska jag till Bellveue Square och käka och kolla bio med några från skolan. Blir skönt att komma ut lite och sådär. Så lyssnar på musik och fixar mig lite now, (töntigt det där lät) och ska iväg runt sex.
ska passa på att göra lite läxa och känna mej duktig med. haha
 
känns inte som att jag har sådär asmycket att skriva om, så blir bara en enkel uppdatering om vad jag typ gör just nu :)
kraaaaaaaaaaaam

FRIIDAY FRIIDAY GOTTA GET DOWN ON FRIDAY

Okej så det är äntligen Fredag! Eller äntligen och äntligen, faktiskt så tycker jag om skoldagarna med. Fast självklart så är helgerna favoritdagarna, och gissar på att jag inte är ensam om att tycka det.
Skolan är snart slut  för dagen och jag har bara en lektion kvar! Det var ju en extra kort vecka eftersom vi var lediga på måndagen, för det var någon dag var det nu va.. Har helt ärligt glömt bort det haha.
       Anyways, ikväll kommer Rebecka över och vi ska ligga och lata oss i Jacuzzin och bara ha det allmänt chill. Kommer bli gött med en chillkväll, helgen är uppbokad för fester osv. Eller så kanske jag åker upp till stugan på lördag och åker lite bräda. Känns som jag vill utnyttja chanserna till att göra det mer än att gå på fester lixoooom.
    Idag har det varit rätt så gött väder ute, det märks att vi går mot varmare tider asså!
inte långt kvar tills lovet, shit redan sportlov?! Toots cray craay!!!
Och juste, lite mer ointressant skolinfo.
Igår så fick vi våra midterm-comments och jag kan säga att jag är gryyyymt nöjd med mina betyg! lol jag vet att jag inte läser advanced fysics eller advanced calculus men ändå, den engelskakursen jag läser här är 1000 gånger svårare än engelska B på gymnasiet, och ändå går det asbra. Känns som det är kul att göra läxor nu när man får så bra respons från lärarna. Så kommer lätt att fokusera bättre på studierna när jag kommer "hem" igen.
LOVAR!!
 
Nu orkar jag inte skriva mer, har typ skrivkramp efter engelska lit. lektionen som jag precis hade. vi håller på och läser/analyserar boken "on the road".. någon som läst den? eller sett? förmodeligen inte haha..
 
Wellwell, vi höres! lovar er längre och mer roliga inlägg snart. 
puss.

(bild från i sommras när vi var på koster och hade en megafin brasa på stranden)

seg dag.

Dax att uppdatera!
sorry att jag har varit så seg, men idag har varit en himla seg dag för min del. gick iinte bra att sova och Teddy väckte mej flera gånger och det gjorde inte saker lättare precis.. 
Haft kontakt med syven på min skola idag, alltså på schillerska, och hon var inte allt för säker på att jag kommer kunna ta studenten.
Eftersom dom börjar ett nytt betygssystem nu. istället för G VG MVG så har dom typ A B C D E F tror jag. och det verkar bli himla svårt att omvanlda mina betyg så hon föreslog att jag skulle gå på lärocenter istället?! yp som komvux... OCH ALDRIG I LIVET.
Jag och hon bestämde att jag skulle höra av mej nu i januari och vi skulle bestämma kurser osv. för mej. och lovade att allt skulle lösa sig och jag skulle absolut inte oroa mig över att inte få en plats och blablabla.. bullshit.
Jag kommer iallafall inte ge mej, jag vill också ta studenten... som alla andra :(
Nu ska jag plugga och sen ut och springa.
over and out.

ska försöka att inte tänka på det, men ni fattar ju.. man blir ju irriterad och ledsen.. 
 
jaa, ser så trött ut idag tack vare Teddy haha!! och för humöret var nere i heeeelveteeeeet

6 månader i USA!!!

Idag var det sex månader sedan jag lämnade sverige och flög över antlandet till mitt nya liv.
Idag var det sex månader sedan som jag kramade om min familj.
Sex månader sen jag andades svensk luft.
Sex månader sen som jag lämnade tryggheten bakom mig.
 
Jag är så glad. Asså, jag vet att jag inte ska räkna dagarna men SJÄLVKLART håller man ändå reda på när ens 6 månaders dag är lixom. Shit, ett halv år... GALET.
Och jag har hunnit med sååå mycket!! 
 
  • AUGUSTI
    Jag satte mig på planet och flög flygplan ensam för första gången i mitt liv. Var med om den värsta dagen i mitt liv (det låter drastiskt, men jag har nog aldrigaldrigaaaldrig lipat så  mycket som jag gjorde på väg hit.. hatar att säga hejdå)
  • SEPTEMBER
    Jag fick körkort!!! Jag började skolan här och träffade massor av nya vänner. Jag campade vid en stor flod och provade på "river rafting" för första gången. 

  • OKTOBER
    Farfar och Christina kom hit. Jag åkte till Vancouver och träffade min gamla mailkompis May Loo och jag var uppe i Spaceneedle för första gången. Och ett år med Marcus (firades genom .. ingenting). Jag spelade extremt mycket volleyboll och fick gå fram och ta emot ett pris inför typ hela skolan, för jag kämpat och utvecklats så bra. :) haha inte alls stolt!

  • NOVEMBER
    Stukade knät, så jag fick åka sjuksläde ner för en låång skidbacke med massa sjukvårdare. en av dom pinsammaste stunderna i mitt liv. också förmodligen den värsta smärtan som jag någonsin känt. Insåg hur hemma jag kände mig och det var här som jag faktiskt började inse att jag faktiskt är här, att jag faktiskt bor i USA. Insåg också att jag inte längre tycker cola är så speciellt gott, att jag faktiskt föredrar mjölk istället.. var med om thanksgiving!!

  • DECEMBER
    Firade jul och nyår uppe i stugan. åkte massa snowboard och körde mer bil än jag någonsin gjort. Marcus kom hit och vi gjorde massa saker. Vi var och tog en guided tour på BOEING tillsammans, där vi fick se hur dom bygger jumbo jets (shit, insåg precis att jag inte har skrivit något om det... får göra det snart) 

  • JANUARI
    Åkt snöscooter samt vältit en snöscooter, haha. Ätit american-dipp pizza och insett hur snabbt jag kommer in i vardagsrutinerna här. och åter igen, hur hemma jag känner mig. Också så har detta nog varit månaden då jag har haft mest hemlängtan.. dock är den i princip som bortspolad nu.
Jag är så enormt taggad inför vad dessa kommande månader har att erbjuda! Jag är glad och förväntansfull. 
Kylan är snart bakom oss och våren är precis runt hörnet. Det innebär vårkläder och frisbee som snart drar igång! Vi har också TOLO snart, vilket är en stor skoldans. Det är meningen att tjejerna skall fråga killarna istället för tvärt om som det brukar vara. 
Åhh, jag är bara så himla glaaad! känns som vintern är den mörka lite dystra tiden men sen kommer solen fram och det blir varmare ute och ah! 
Inte för att vintern här varit dyster på något sätt, den har snarare varit tvärt om.. helt underbar :)
   Förästen så gick min monolog uppvisning idag mycket bra. Kom ihåg allt och det var många som behövde hjälp.. dock måste jag lära mej den resterande hälften tills på fredag.. wahh! Hur ska detta gå?!
 

21 januari tvåtusen13

Tjenare! wtf 21 januari redan?? Snart februari.. sen mars.. sen april.. sen majj... sen juni och sen byebye..
Ledsen för den korta uppdateringen igår, men jag var fett trött plus att jag kände att det fick räcka med lite text och mycket bilder istället för mycket av varje. Är lite halv lat I know!
Soo idag har varit en luugn och skön dag. Sov ut, eftersom det inte blev så mycket sömn i helgen haha. Skypade med Marcus och med Ellen om allt och inget, sen har jag pluggat och varit jätteduktig och städat upp i mit DÅ väldigt stökiga men NU rena rum. 
Har verkligen tröttnat på Seattle-vädret nu asså, regn och rusk varenda dag. Sol, kom tillbaka!!! Vädret var ju så otroligt grymt när jag kom hit i början, men tydligen så kommer vädret vara såhär fram tills maj typ.. Regn och dimma verkar vara Seattles specialitet. Dock är jag ju Göteborgare så något van vid regn är jag ju såklart, men just nu längtar jag bara till sol och värme! 
 
Har börjat inse att jag varit här hälften av tiden nu, lite sorgligt men samtidigt lite skönt. Jag vet att jag kommer älska att vara hemma igen den första veckan, MEN när jag väl insett att allt är över, och jag åter igen står tidigt på morgonen på Masthuggstorgets hållplats för att åka till Schillerska gymnasiet, kommer livet inte kännas fullt lika roligt längre... jag blir helt knäpp i skallen när jag tänker på att jag egentligen inte är hemma! 
- För jag känner mig så hemma här. Känns som livet alltid varit så som det är nu! Känns som jag alltid bott här, alltid kännt dom i skolan och ah , ni fattar.. Svårt att förklara, men känns som livet alltid varit så som det är nu,
   Men ansvarsfull som jag är, så har jag skrivit ett brev till syven på Schillerska, behöver få kontakt med henne snart så jag kan göra mina individuella val inför skolåret. Hon har dock inte hört av sig tillbaka, men antar att hon kanske har fullt upp? Jag fål la ligga på och tjata som bara den. 
Känner mej asnervös inför att komma tillbaka till skolan i Sverige.. Usch!!!
Men ska inte tänka på såna tråkigheter nu! Det är ju faktisk ett helt halvår kvar tills jag ska hem igen! Ska passa på att njuta som bara den nu sista tiden.
 
Snart har vi midwinter break, och efter det börjar trimester nr.3 , sista trimestern .. Och då börjar äntligen Ulitmate frisbee säsongen. Och jag längtar som bara den!!! Kommer få fullt upp varenda dag då, kommer vara borta på dagarna från 8 - 7 varenda vardag. Kommer bli grymt. Sett fram emot detta ända sen jag kom hit haha. Är astaggad.
Jag håller också på att prata med en kvinna som heter Dale som äger ett stort stall, om att få komma till henne och vara i stallet, hjälpa till med vad som behövs där och sådär. Saken är, eller snarare anledningen är för att jag ska göra mitt seniorproject om horsemanship, därav vara med henne och lära mej mer om hästar osv.
Jag tror det kan bli jättekul. Var sjukt längesen jag satt på en hästrygg, känner att det änna är time nu!
 
Nuu ska jag öva på min monolog tills imorgon, då det är dags för att säga den inför hela actingclassen. 
Låter er veta imorgon hur det gick, inte för att det är överdrivet intressant men ändå..
PEACE 
 

My weekend! (varning för bildbomb!!!!)

MIN HELG VAR GRYM!
ville bara säga det, först och främst. Vi åkte till Katies stuga istället för att vara hemma hos varandra och ha filmkvällar osv. Och att vara i hennes stuga var bland det roligaste på länge alltså!
Första kvällen tog vi det bara lugnt och kollade film och sådär, sen hela nästa dag så åkte vi snöscooter och det var SÅ JÄVLA ROLIGT! Det  var tusen gånger roligare än att åka moppe, och gah! kan inte beskriiva hur kul det var.
Sen idag då, så åkte vi tubing. Det är typ som bildäck som man åker ner för en lång brant backe, och sen tar man en liten minilift upp igen. Det var också kul, men det slår inte det vi gjorde dagen innan alltså! 
Jag har egentligen inte sådär jättemycket att skriva mer om helgen...
så jag låter bilderna och filmerna tala för sigsjälva Sorry om dom inte är så välsorterade eller överdrivet roliga att kolla på, men orkar helt ärligt inte sitta och sortera igenom dom. man tager vad man haver.
puss.
YEEP, JAG KÖRDE LITE FÖR VILT hahah OCH RÅKADE VÄLTA DEN JAG KÖRDE! ASBRA JOBBAT JAG VET! MEN SHITHAPPENS! både den och jag klarade oss oskadda iallafall.

Deras snygga vånginssängar .. haha


Dom hade en del saker i sitt lilla stug-garage om man säger så haha! allt från crossar till fyrhjulingar till ah.. you name it...
 Detta är tubing! :) jag på g upp i liften haha.
 
Mina väldigt speciella men grymt roliga och snälla vänner! Har alltid askul när jag är med dom. skrattar konstant.
AJJ LAV JU GAAAYS!!
Och självklart några filmer med!!
 
Här åker jag bakom Bekah, upp på ett berg där utsikten var gryym!
 

 
Utsikten från platsen där vi åkte upp!
 
Grymma mejj när jag kör haha. Fy fasiken va kul det var!!!!!!
 

16 december - 13

Hejsan everyone!
Det har inte hänt så jättemycket spännande på sista tiden som jag känner att jag vill dela med mig av. Skolan har varit helt okej och det känns som tiden börjar gå snabbt igen. Vet inte om det är bra eller dåligt, dåligt I guess.
Kommer nog vara ett nerv vrak när jag kommer tillbaka till Sverige igen. Det kommer kännas kul första andra veckan, men sen tror jag att det kommer gå neeeeeeeeråt! Haha, att inse att denna resan, som man sett fram emot så länge, är över. Det kommer inte kännas som att jag ens varit här, kommer ihåg när vi var i karibien för två(?!) år sen, när vi kom hem igen så kändes allt bara som en dröm. Jag antar att det är vad jag förväntar mig att detta ska göra.. Fast förhoppningsvis en verkligare dröm!
Jag vet att man inte ska räkna tiden, men det gör jag! och vet att jag inte är den enda utbytesstudenten/au pairen etc. som gör det. Man gör det lixom omedvetet, jag vet inte om jag räknar för att se när allt tar slut, eller om jag räknar dagarna för att se hur många dagar jag har kvar tills jag får träffa min familj igen, eller om jag räknar för att stressa migsjälv för jag inser hur dagarna här blir färre och hur det normala livet i sverige kommer närmare och närmare .. hur som helst räknar jag dagarna och kan inte hjälpa det. Fast ändå så känns det skönt att göra det, känns som jag har mer kontroll då lixom..
Okej fyfan va ointressant detta blev..... Min vardag kanske är lite mer kul att läsa om..
 
Skolan rullar på och på fredag har vi ett sk "playing test". Vilket innebär att jag ska spela ett stycke på min dumma flöjt inför hela klassen, och oavsett hur mycket jag övar, eller hur väl jag vet att jag kan spela det .. så låter det alltid skit när det väl jäller.. Jag blir alltid så himla nervös så jag kan typ inte ta riktiga andetag, som man verkligen måste när man ska spela.. och pga. det så låter det som jag typ håller på att strypa en gris eller något. PISAMT.
Och i Acting så håller vi på med monologer. Jag ska memorisera ett a4papper med text och sen "spela upp" det för resten av klassen, haha fyfan va nervöst! lovar att jag kommer glömma av allt när jag väl står därframme.
   Jag har aldrig haft problem med att redovisa och inte heller spela musik inför andra, men när 1. jag ska spela ett instrument som jag är asdålig på och 2.ska komma ihåg så mycket text i huvet på ENGELSKA så blir det liiiite annorlunda.. 
 
I helgen så har jag lite planerat iaf! känns skönt. Fredag ska vi ha tjejkväll i Katies hus, göra massa överdrivet tjejiga saker och kolla på film och avsluta med en sleepover. Och lördag kommer dom över hit så ska vi bada jacuzzi och käka pizza typ. Familjen åker upp till stugan, men Lilian ska ha med sig 100 kompisar, så jag valde att stanna hemma över helgen och umgås med mina vänner och öva på min dumma monolog.
 
Titta, jag fick ju ändå en hel del skrivet! Grym är jag :D
Nu ska jag hjälpa Oskar att laga mat och sen ska jag kolla ett avsnitt av "Revenge" och öva flöjt. Sen är det NATTINATTI, för jag ska vara i skolan kvart i åtta imorgon -.- för ska på field trip med yoga-klassen. 
yippie!!! not
puss och kraam skummbanan!
btw. kollade igenom min svenska mobil som jag har här, och shiit vad många bilder jag hittade HAHAH underbara bilder med massa minnen. gör ett inlägg snart med bara massa sverige-minnen!
Så länge lägger jag upp en gammal bild på mej och våran förra vovve Eanna! världens bästa och finaste :)
undra hur hon har det nu..
och nej, jag är inte nyvaken.. dock väl medveten om att det ser ut så haha!
 

Lite funderingar osv.

Först och främst vill jag tacka skype! Skype, tack för att du finns!! Utan dej hade jag inte kunnat se och prata gratis med alla underbara människor där hemma! Blir alltid glad och får ny energi när jag snackat med någon på hemmaplan. Så åter igen, tack skype.
     Asså jag har så mycket funderingar i min skalle just nu, så många funderingar att jag måste få ur några ur skallen innan den exploderar! Även fast man har fullt upp nästan hela tiden här, så blir det ändå massa tid över till funderingar på allt och inget.
 
En sak som jag insett är hur otacksamma dem flesta av oss egentligen är. Vi har allt, mat, familj, mat på bordet, vi får gå i skola, resa, sova i en skön säng på nätterna och vi är trygga och bor i ett rikt land (syftar på sverige) men ändå klagar vi bara! Och håll med mig nu, det är inte ofta man hör folk påpeka hur glada och tacksamma dem är för allt dom har.. Jag har iallafall knappt hört någon säga det. Alltid är man sur för att något inte fungerar eller mobilen laggar eller vadfan som helst, medan det sitter folk i andra länder utan mat eller hem eller familj eller något.. varför håller vi på så? Varför är vi inte bara glada för att vi är så lyckligt lottade? Jag blir så ledsen när jag tänker på hur folk i andra länder har det, ensamma barn med föräldrar som dött i AIDS, familjer ständigt på flykt från saker... Jag blir ledsen och arg, varför kan inte världen vara mer rättvis? 
Jag vill göra något åt det, vet att det är omöjligt att rädda alla, men att få rädda någon skulle ju vara så mycket värt. Eller bara kunna göra livet lättare för någon, ge dom en chans att börja om eller vad som helst.. Vi har inte rätt att klaga på att våra mobiler är för gamla eller så... vi borde inte få göra det när det finns folk som inte ens har något mat eller något.. fy :(
 
Men jag ska inte haka upp mej på det, jag kommer ju bli jättedeprimerad om jag fortsätter tänka på det hela tiden! Men jag vet iallafall att jag kommer vilja jobba med något som har med detta ämnet att göra när jag blir vuxen! Och det kommer nog vara bra att kunna Engelska väldigt bra isåfall :) och ha lite erfarenhet av att vara borta länge hemifrån.
   Till något annat som jag insett, jag har slutat dömma folk. Innan jag åkte räkte det med att jag bara kollade på en person, och jag hade bestämt mej för 1. om jag gillade personen 2. om den var töntig eller rolig 3. om den var ful eller snygg 4. om jag skulle lägga ner tid på att försöka lära känna människan eller inte.
Oftast slutade min bedömning med att människan var ful o töntig och att jag aldrig skulle kunna vara kompis med den personen. Alltså det låter hemskt, JAG VET!! Men jag vet att jag inte är ensam om att resonera såhär.. Som jag och Rebecka pratade om när vi var ute och käkade igår, i Sverige hatar ungdomar alla som dom inte känner. So true.
Detta är ju skithemskt, vi i Sverige är så himla dryga och främlingsfientliga. Vi hatar verkligen dom vi inte känner.. Men till saken, Av att vara här har jag släppt dom tankarna helt! Jag umgås med alla möjliga personer här på ansdra sidan jorden, och alla är underbara på sitt eget sätt! Folk som jag inte skulle gett en chans i sverige, har blivit mina närmaste vänner här. 
Jag är så glad att jag inte tänker som jag gjorde innan, att jag verkligen insett att det BARA är insidan som räknas!
Vet inte vad jag hade gjort utan mina fina vänner här, hade la förmodligen åkt hem. 
 
Har miljoner saker till att skriva, men vill inte tråka ut er med mina långa resoneringar och funderingar. Nu har ni fått läsa två iallafall, men försäkrar er om att det blir fler i framtiden. :) haha
  Och just det, jag fick en "fortune-cookie" idag, som jag precis öppnade. Ni vet nog alla vad det är, en såndär kaka man bryer upp och så ligger det en liten lapp i kakan som berättar något om den som öppnar den.. på min lapp stod det "You just recently took a big desicion in your life, stick with it and it will last you long."
Känns som det passar lite nu haha.. :)
 
Anyways, nu ska jag drao mej! klockan är redan 8 och jag har läxor tills imon!
Hoppas ni sover gott kära vänner!
Kramar
 
 
Dagens låt <3
 

Videos!

Hello there!
Shit vad jag är smart alltså! haha, kom på att jag kan göra ett youtube-konto och slänga upp videos där som jag sen kan lägga upp här så ni får se :) Creds till mej eller vadå?!
Så här kommer några filmer, mest på Marcus när han åker skidor! haha så söt love u
 
 
Nyårsfyrverkerierna :)
 
Säg gärna om ni tycker det är kul med videos här i från, för isf fortsätter jag med det! Annars så är det ingen ide att jag håller på med det haha.
Nu ska jag snart åka iväg och käka ute med Rebecka! Men först måste jag vara social med alla som är här på Lilians kalas. 
puss och kram vi hörs!

shit vilken lång dag!!

Redan dags för en uppdatering -igen! shit vad grym jag är! 
Idag har varit en låång dag mina vänner alltså.. 
Gick upp kl 7.30 och duchade för dagen skulle spenderas inne i Seattle! Så kl 9 mötte jag upp Katie, Bekah, Ivy och Angelica för att vi skulle åka in till Seattle Convention Center för att kolla på en stor bröllopsmässa! (haha NEJ ja ska inte gifta mej) Vi gick dit för att vi alla är med i prom-commite. alltså vi förbereder inför den stora graduation-balen som sker den 1 Juni i The hiltons (har skrivit om detta innan). Så för att komma till saken, vi åkte dit för att kolla in olika catering firmor, DJs, dekorations-saker, limmos, photoboots osv. 
Det var riktigt kul faktiskt. Lite som svenska mässan hemma i göteborg! Dom delade ut mängder med smakprov på cupcakes och olika tårtor, så tro mej, jag var mätt när jag gick där ifrån. vi var också och kollade på en modevisning där, för olika klänningar och sådär. Kul att se faktiskt :)
 
Efter 4 timmar så fick vi nog och drog in till Bellveue Square och gick omkring lite, vi fick för oss att vi skulle köra på "dinner and a movie"-kväll! Som vi brukar göra haha. 
Vi käkade på Red Robin och drog till den feeta bion längst upp i byggnaden där vi också mötte upp Chris o Jameson. filmen vi såg hette "Zero Dark Thirty" och handlar om hur USA tog fast och mördade Saddam Hussein. Filmen var lång men väldigt bra! och spännande!! Kunde knappt sitta still i slutet alltså.. 
Dock rekomnderar jag inte filmen till dom yngre, asså den var väldigt realistisk och baserad på verkliga händelser av AlQuida (som 11 september, bussen som sprängdes i London 2005 osv.) Men alla vuxna som tycker att detta är intressant borde absolut gå och se den!! Slänger in en trailer på filmen längre ner.
 
Efter det var klockan elva, och vi körde till Redmond där jag parkerade min bil för att slippa köra till Seattle, och min bil var IGEN-FRUSEN. skojjar inte!! vi skrapade, borstade, hade på värme och allt möjligt, efter en halvtimma gav vi upp. Det var helt omöjligt. så Katie körde hem mej och jag och Oskar åker och hämtar bilen imorgon. Tror det är dags att lämna in den för lite service.. lite småsaker som jag vill fixa. 
SPECIELLT det otroligt irriterande pipande ljudet som uppstår när jag öppnar min framdörr... PIIIIIIPPIIIIIIIIIIIPIIIIIIIIIIIIIPIIIIIIIIIIIIIIIPIIIIIIIIIIIIPPP ... gaaaaaaaaah! vill typ döda någon när jag hör det ljudet... Iallafall slå någon..hårt. skoja!!! inte.. 
yeye, nu måste jag banne mej sova! är helt död. Imorgon ska jag hämta bilen, göra lite läxor, skypa med lite vänner och kanske familj (?) var länge sen nu mammmi och papppppi :( och lilla tilde!! 
Sen kommer Rebecka över på eftermiddagen, vi kommer nog bara ligga och slöa sönder i jacuzzin och snacka igenom allt och inget.. som vi brukar :)
 
Anyways, bjuder på lite bilder från dagen här! Enjoy
Puss.
 
 
Och believe it or not, jag köpte en klänning idag med!!! Fastnade för den direkt! och gjorde världens bästa deal! den kostade 70 dollar innan, men det var reapåreapårea så jag fick den för 12 !! hur awesome är inte det?!!
 
och här kommer trailern på filmen! :)
godnatt.
 

11 januari 2013

Waah, 53 sidvisningar bara idag?! Antar att det är för att ni vill veta att allt är bra idag!
Och det är det :)
Så fort man börjar komma in i vardagsrutinerna så går genast tiden snabbare och man har inte lika mycket tid till att ligga och tycka synd om sigsjälv! Det var otroligt himla svårt att orka ta sig upp ur sängen imorse, speciellt med tanke på att den första lektionen var instrumental music.. och jag har inte spelat på min dumma flöjt under hela lovet, så visste att lektionen skulle bli plågsam med massa jobbiga pikar från Mr.Cruz (läraren) som är en såndär lärare nivet, som själv har ett miserabelt liv, så han måste få alla andra att må dåligt också!
vet att det låter elakt, men det är s a n t mina vänner!
 
Jag är tacksam för alla underbara människor här på EPS, känns mycket lättare när man har kompisar här som tar hand om en om man verkar lite nere och som ser till att man alltid har kul och sådär!
Idag lurade vi en lärare och satte en musiksak under hennes stol, så varje gång hon satte sig ner så började stolen sjunga! hon blev asfrustrerad och fattade ingenting.. behövde det skrattet som jag fick där alltså haha! :D
Ikväll ska jag nog vara hemma och ta igen lite sömn, är bjuden hem till Gabby men funderar på att hoppa det eftersom jag skall upp 8 på lördag för att åka in till Seattle på en stor mässa tillsammans med tjejerna! det ska bli kul, det är inför prom som vi ska gå och kolla på olika limos, DJs, mat, tårtor u name it ;)
Så nu ska jag dra mig! min sista lektion börjar nu om 3 minuter så dags att dra mig.
Men tack för tålamodet som ni haft medans jag varit världens sämsta uppdaterare, jag lovar att bättra mig nu framåt!
Kramar och pussar till alla ni fina!
 
Och speciellt tack till Teddy, som sov med mig hela natten tills idag! Antar att han märkte att jag var ledsen och inte ville låta mej sova ensam :') Han trängde sig ner mellan mej och marcus några gånger också!
bushund!!

hatar att säga hejdå...

Hej alla, nu blir det ett jättedeppigt inlägg haha.. Just nu känns allt så himla tråkigt och jag sitter ensam.. ENSAM utan min marcus.. i min säng och lyssnar på musik och äter godis. Känner mej helt tom nu..
Tänker tillbaka på tiden med glädje dock :) vi hann göra så himla mycket, Marcus och jag, och jag har njutit av varenda sekund som vi har tillbringat tillsammans!
Har räknat dagarna tills Marcus skulle komma hit, ända sen det var över 80 dagar har jag hållt räkningen.. varenda dag.. räknat ner och längtat och taggat och bara varit allmänt lycklig och peppad.
Sen kom dagen, haha jag var så nervös och på flygplatsen när vi skulle ses.. sprang runt och hjärtat slog i tusen. och sen helt plötsligt vänder jag mig om och ser dej komma gåendes mot mej och önskar jag kunde känna den känslan varenda dag. <3
 
Dagarna var fyllda med skratt och vi gjorde nya saker varje dag! Ville att det skulle vara så föralltid, det var som vår alldeles egna dröm.
 
Men allt roligt har sitt slut.
Idag körde vi till flygplatsen för att säga byebye. fyfan vad jag hatar att säga hejdå. usch..
Kunde hålla tårarna inne ända tills jag gick ifrån inchekningen för att åka hem själv. sen brast det alltså..
Just nu sitter han på ett flygplan och jag sitter i min säng.. Ibland suger livet...
och inte nog med det, kunde inte hitta min jävla bil heller.. sprang omkring i parkeringshuset i en halvimma och letade haha :(
 
Aja, vi hörs alla! det känns la bättre snart antar jag.. 
 
 
Hejdå min älskling. Vi ses om ett halvår igen, tack för att du är du.
Jag älskar dej!!

Dax för lite mer bilder att vila ögonen på!

Hej igen!
Jag tänkte slänga upp lite fler bilder innan det är läggdags nu! Tänka sig, två inlägg på en och samma dag!! Shit alltså! :)
Vi var och shoppade idag och Mackan köpte en jacka och en tjocktröja samt converse till till bror! Själv nöjde jag mig med ett par nya converse bara, kan lova er att det behövdes! Dom höll på att falla isär och dom luktade INTE gott!! Efter vi varit och handlat där åkte vi till Bellveue square och kollade runt lite, sen körde vi till Factoria och käkade på Favorit Restaurangen. 
Och nu ska vi snart se "Pojken i randig pjamas"
Här kommer lite bilder
 
trött kille med jetlaaaag! Och bilder från första besöket på favvo-restaurangen!
Där vi grillade bacon och hade allmänt himla mysigt! vi blev även nergrävda i snön! kallt..
Marcus nya tatto!
Skidåkningen!


Rainforest cafe... nostalgi!

Dagen i Seattle med Zach och Diane!


Utanför Park place market :)



Den kända tugummi-väggen :)

 
Såå det var alla bilder för idag!
Nu är Marcus uttråkad så ska se en film med honom , man får ju passa på innan tiden är över ... :(

Lite tid till att uppdatera!..

Nu hade jag skrivit en jättelång början! men den försvann precis och jag orkar inte skriva om den...........
Men vi har haft grymma dagar och gjort saker! Är sjukt glad att han är här och blablablööööööö prutt.
Här kommer lite vad vi gjort!
Vi pkte till stugan på¨nyår och det var sjukt mysigt :) dock åkte vi fel men det löste sig!
ps. FÖRLÅT FÖR DÅLIG UPPDATERING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

1 Januari åkte vi upp med bilen till en snowpark för att ha brasa och åka pulka. Men det var så mycket snö så vi kom inte upp till toppen utan fick vända och hitta ett annat ställe där vi inte kunde åka pulka, men det var ändå inte något som kändes jättelockande ändå. Så vi tände en brasa och grillade korv och bacon och drack cola och varm choklad. Vi var där hela dagen, men vi åkte när det började skymma igen för att kunna komma ner från berget vi var på. Resten av dagen spenderades med spel och film i stugan, och uppladdning inför morgondagens skidåkning!

 
2 Januari spenderades i skidbackarna! Och jag hade så kul åt Marcus!! Det var första gången han åkte så han gjorde ett antal riktigt snygga fall! allt från åka ner i spagat till helt random ramla i kön (där man står helt stilla och det inte är någon backe alls) Men det är inte lätt i början, och det gick bra längre fram på dagen. Vi åkte upp till toppen och tog oss ner där ifrån med. g r y m t
Den kvällen var det tidig läggdags, för vi alla var helt döda i kroppen!
 
3 Januari åkte vi hem från stugan med Emily och Oskar. Vi åkte till Ellensburg för att se om vi kunde hitta en Jacka till Marcus på en outlet som fanns där, men vi hittade ingenting där. Men vi åkte förbi en bensinmack som är med i en film som heter "The Vanishing" som vi också såg senare på kvällen. Det var lite fräckt.
Jag och Mackan stack ner med Teddy till Downtown och köpte pizza o tog oss en promenix. Det var en bra dag, som dock spenderades lite för mycket i bilen. 
 
4 Januari stack jag och Marcus till ett jättestort shoppingcenter där vi letaade jackor och kollade kläder. så nu har han fått en del shoppat men inte tillräckligt!
Så där spenderade vi dagen och sedan åkte vi och köpte thaimat och kollade film. Asbra dag!
 
5 Januari träffade vi Diane och hennes pojkvän Zach och tillsammans åkte vi in till Seattle! Och vilken dag!
Vi började med att gå på ett välkänt musikmuseum och där fanns det allt från massa gitarrsamlingar till Jimmy hendrix saker och ah, perfekt för den musikintresserade! Sen åt vi och gick ner mot Park place market! Ett av dom kändare ställerna i Seattle. Där gick vi och kollade och fick uppleva "fisk-kastarna" Alltså dom som jobbar med fisk som bokstavligt slänger fisk till varandra när en kund vill köpa. ASCOOOOOLT
Sen gick vi till världens första Starbucks och köpte varm choklad.
Vi åkte till en skridsko barna och skulle åka skridskor, men kvällen slutade istället med middag på RED ROBIN och sen discobowling i två timmar! 
 
Idag ska vi åka till ett shoppingcenter och handla lite igen! Köpa skor och jackor osv. Sen vet jag inte vad vi hittar på ikväll! det märker vi.
Det är inte många dagar kvar nu, men vi försöker göra det bästa av tiden vi har kvar tillsammans ändå, även fast den snart är slut..
 
Hoppas ni alla hade en grym nyår. 
 
puss och kram från oss.
 
btw. TACK SÅ SJUKT MYCKET FÖR ALLA GRYMMA JULKLAPPAR!!!!!!!!!!!! LOVE U GUYS.

ledsen för sjukt dålig uppdatering...

Hejsan alla!
nu har jag inte uppdaterat här på allt för länge!
Det har varit så mycket har inte haft tid lixom :)
men hoppas alla haft en bra nyår!

uppdaterar med bilder och mer om vad jag och marcus haft för oss senare ikväll!

kram så länge!
HÅLL UT

RSS 2.0